Mražená jídla
  Ceník jídel

Zde uvedené ceny jsou ZÁKLADNÍ. Dle skutečně odebíraného množství je nastavena příslušná množstevní sleva. Pro podrobnější informace kontaktujte obchodní oddělení na tel.č. 466 951 541.

Podrobný návod k ohřevu mražených jídel


Ohřev v mikrovlnné troubě

Způsob i nutná doba ohřevu je uvedena na etiketách a liší se podle druhu jídel. Dbejte na uvedené doby ohřevu! Zejména při ohřevu jídel obsahujících malé množství vody, např. houskové a kynuté knedlíky, buchtičky, smažené řízky a mletá masa atd. je nutné dbát na předepsanou dobu ohřevu a nepřekročit limit cca 2 - 3 minuty, neboť by mohlo dojít ke znehodnocení těchto pokrmů. Naopak bramborová kaše vyžaduje delší dobu ohřevu (cca 6 - 7 minut), aby došlo k odpaření přebytečné vody. Omáčky je nutné ohřívat tak dlouho, dokud nedojde k úplnému rozpuštění krystalů. Omáčka musí „probublat“.

Před každou přípravou mraženého jídla je nutné propíchnout vrchní fólii mističky, oddělit přílohu a během ohřevu 1x –2x obsah mističky promíchat. Jedině tímto způsobem ohřevu docílíte chutného a oku lahodícího pokrmu, kdy ani největší odborník nepozná, že jídlo bylo mražené. Doporučujeme pokrm na talíři hezky naaranžovat a dozdobit čerstvou zeleninou, či bylinkami.


Ohřev na sporáku/ varné desce

Tento způsob je ideální pro ohřev více porcí od jednoho druhu. Do hrnce se zmraženou omáčkou přidejte malé množství vody a během ohřevu několikrát promíchejte. Omáčka musí „probublat“. Přílohu ohřívejte samostatně, nejlépe na pařáku v hrnci s vodou (ve vodní páře).


Ohřev v elektrické / plynové troubě

Další možností je ohřev v elektrické / plynové troubě či vodní lázni, délky ohřevu jsou individuální, dle vlastních zkušeností.

Pro všechny výše uvedené varianty ohřevu platí vždy doporučení pro zkrácení doby ohřevu: ponechte jídlo určené k následné konzumaci rozmrazit v lednici při teplotě 4 °C – 6 °C, po té ohřívejte doporučeným způsobem, doby ohřevu zkrátíte na cca polovinu. Takto rozmrazené jídlo opětovně nezmrazujte!